Ingredienser til makronskall (ca. 20 stk)
Eggehvite fra 2 store egg
100 g sukker
90 g mandelmel (Ikke fettredusert)
100 g melis
1 ss kakaopulver
1 klype salt
Ingredienser til fyll
100 g sjokolade
0,5 dl fløte
50 g smør
Slik gjør du:
Makronskall
- Pisk eggehvitene og saltet til det skummer. Tilsett litt og litt sukker, og pisk til du har en stiv marengs.
- Bland melis, mandelmel og kakaopulver sammen i en egen bolle. Bland disse tre ingrediensene godt.
- Sikt halvparten av det tørre over marengsen. Rør sammen. Tilsett resten av det tørre. Bland sammen.
- Nå kommer det vanskeligste: du skal slå ut såpass mye luft av røra at røra ikke blir for tykk, men heller ikke for tynn. Anbefaler å søke opp «macaronage»-teknikken på YouTube, så får du en liten pekepinn på hvordan røra skal være.
- Sprøyt makronene ut på stekebrett med bakepapir, og slå brettet hardt 2-3 ganger i benkeplata. På denne måten får du ut noen luftbobler fra makronene, som kan være med på å hindre at makronene dine sprekker under steking.
- La makronene tørke. Viktig! Mine tørker som regel 1 time, det avhenger av temperatur og luftfuktighet i rommet. Makronene skal få en hinne, som gjør at du kan (forsiktig) ta på dem uten at det sitter igjen røre på fingeren din.
- Når makronene har fått tørke, steker du på 150 grader i 15-20 minutter. Jeg steker på 17 minutter. De er ferdige når du kan ta på toppen av makronene uten at de «disser».
- La makronene avkjøles helt før du fjerner de fra bakepapiret.
Fyll
- Finhakk sjokoladen og putt i en skål.
- Varm opp fløten til kokepunktet.
- Hell fløten over sjokoladen, og la blandingen stå i 1 minutt uten å røre.
- Ha oppi smør i små terninger, rør til smøret er oppløst.
- Sett blandingen i kjøleskapet og la den stå til den er såpass stiv at du kan fylle makronene.