Makroner

Sjokolademakroner

Ingredienser til makronskall (ca. 20 stk)


Eggehvite fra 2 store egg

100 g sukker

90 g mandelmel (Ikke fettredusert)

100 g melis

1 ss kakaopulver

1 klype salt

Ingredienser til fyll


100 g sjokolade

0,5 dl fløte

50 g smør

Slik gjør du:


Makronskall

  1. Pisk eggehvitene og saltet til det skummer. Tilsett litt og litt sukker, og pisk til du har en stiv marengs. 
  2. Bland melis, mandelmel og kakaopulver sammen i en egen bolle. Bland disse tre ingrediensene godt.
  3. Sikt halvparten av det tørre over marengsen. Rør sammen. Tilsett resten av det tørre. Bland sammen.
  4. Nå kommer det vanskeligste: du skal slå ut såpass mye luft av røra at røra ikke blir for tykk, men heller ikke for tynn. Anbefaler å søke opp «macaronage»-teknikken på YouTube, så får du en liten pekepinn på hvordan røra skal være.
  5. Sprøyt makronene ut på stekebrett med bakepapir, og slå brettet hardt 2-3 ganger i benkeplata. På denne måten får du ut noen luftbobler fra makronene, som kan være med på å hindre at makronene dine sprekker under steking.
  6. La makronene tørke. Viktig! Mine tørker som regel 1 time, det avhenger av temperatur og luftfuktighet i rommet. Makronene skal få en hinne, som gjør at du kan (forsiktig) ta på dem uten at det sitter igjen røre på fingeren din.
  7. Når makronene har fått tørke, steker du på 150 grader i 15-20 minutter. Jeg steker på 17 minutter. De er ferdige når du kan ta på toppen av makronene uten at de «disser».
  8. La makronene avkjøles helt før du fjerner de fra bakepapiret.

Fyll

  1. Finhakk sjokoladen og putt i en skål. 
  2. Varm opp fløten til kokepunktet. 
  3. Hell fløten over sjokoladen, og la blandingen stå i 1 minutt uten å røre. 
  4. Ha oppi smør i små terninger, rør til smøret er oppløst.
  5. Sett blandingen i kjøleskapet og la den stå til den er såpass stiv at du kan fylle makronene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *